aragones     castellano     català

Què fem?

A més d'anar a la platja, la muntanya o a qualsevol altre lloc, ens ajuntem a les Jornades d'Estiu de la EVA.

Les Jornades d'Estiu són sobretot un punt de trobada de docents i gent lligada d'alguna manera al món educatiu, en el qual discutir els temes que ens preocupen i que han anat sorgint al llarg del curs. Un lloc on exposar les nostres idees i experiències, problemes i solucions per a un món escolar en què, moltes vegades, ens podem sentir desemparats per falta de suports. Encara que el nostre àmbit de treball sigui Aragó, cada vegada són més els participants d'altres comunitats que van a les Jornades, la qual cosa ens permet obrir-nos a noves experiències i sensibilitats.

D'aquesta manera els debats i converses es constitueixen en pedra angular de la nostra actuació, presents en totes les activitats de les Jornades, encara que amb un espai especial a primera hora de la tarda. També a la tarda trobareu segons el dia, racons músic-literaris, tallers variats o visites guiades, així com una "revetlla" (amb actuacions voluntàries d'alguns participants en música, teatre, lectura ...), museus, sopars de germanor i molt més.

L'assistència a les activitats de la tarda és voluntària, tot i que recomanem l'assistència a totes elles per l'interès que solen suscitar.

Els matins d'altra banda, els conformen diversos cursos simultanis aplicables a la tasca docent (en les seues diferents etapes i matèries), dels quals en triarem un. La temàtica d'aquests cursos és variada: des de les TIC fins a la postura corporal, passant per plàstica, veu i dansa, teatre, interculturalitat, estratègies educatives, democràcia a l'escola, resolució de conflictes i un llarg etcètera. Tots ells tractats de forma propera, amena i participativa, motiu pel qual són molt ben acollits.

D'aquestes Jornades, i de l'assemblea que les cloenda, sorgeixen compromisos, recursos, iniciatives comunes que conformaran la dinàmica a seguir durant el següent curs. Per això és tan important que us quedeu a aquesta última reunió.

Si veniu amb nens menors de 12 anys, poden quedar-se a la nostra guarderia-ludoteca gratuïta

Les Jornades d'estiu són sempre durant la primera setmana de juliol, així que encara que creieu que és un esforç massa gran donada l'època de l'any, proveu a venir i no us decebrem.

A més des de fa algun temps es fan en un entorn de gran bellesa: Aínsa (Osca).Activitat homologada pel Departament d'Educació, Cultura i Esport de la DGA amb 3,5 crèdits de formació, 35 hores totals, en virtut del Conveni de col·laboració subscrit per aquesta institució, amb data 2/10/2000 i la Addenda corresponent.


Aprofitem per agrair al Excem. Ajuntament de L'Aínsa i al C.P. Asunción Pañart la seua col·laboració, disposició i saber fer.