aragones     castellano     català

Opinions

EL TALLER DE TÍTERES.

Esta vez volvimos nuestra mirada hacia el rio. El taller se tituló "Los otros títeres", pues pretendía que construyéramos los muñecos a partir de cantos rodados y troncos y raíces que el rio arrastra…

El material a partir del cual construimos la dramaturgia, procede de los propios alumnos, de canciones, historias y cuentos que les interesan. Prácticamente sólo hay dos reglas básicas, la primera consiste en aceptar que el fruto del taller será una representación que daremos al final para todos. Soy consciente de que eso echa a algunos para atrás, pero es tan útil… se convierte en una poderosa motivación que nos pone a todos las pilas y nos obliga a hacer horas extras sin medida. Es "el gusanillo" del teatro que pica… La segunda regla es también muy simple la describo así: "No hacemos títeres para los niños. hacemos teatro para nosotros". Eso nos obliga a dejar de ser maestros y mirarnos a nosotros mismos, escudriñar lo que nos interesa como personas, no como pedagogos.

Al acabar el taller una alumna de las repetidoras, tengo algunas, me preguntó: "¿Qué harás el año que viene?", me quedé pensando , (no sé si los de la Eva me van a volver a invitar o si voy a poder ), pero contesté: "títeres con el propio cuerpo".

Paco Paricio

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Estimat diari;

Avui m'ha cridat el meu amic Quint per explicar que aquest estiu ha tingut una experiència quasi mística durant la seua estada a les Altes Muntanyes.
Assegura haver gaudit dels paratges a través de passejades didàctiques matutines en què ha descobert la veritable naturalesa, lluny de la jungla d'asfalt a la qual ell pertany. A les tardes, la seua ànima trobava consol gràcies a les sobretaules de música i literatura que gaudia recolzat en un ampli i còmod sofà. Les nits no estaven exemptes d'esdeveniments gratificants: uns dies anava a compartir experiències vitals amb grans herois quotidians, altres es relaxava en la contemplació d'un espectacle còmic davall el mantell estrellat de la nit estival.
El meu amic Quint és un home de grans inquietuds i ha assegurat que la setmana que va passar a les Altes Muntanyes s'ha tornat imprescindible per al seu benestar.

Estimat diari, per què la veritable riquesa només es mostra als ulls d'uns pocs?

Maria Sánchez, IES Baix Cinca de Fraga (Osca)