aragones     castellano     català

Notícies educatives

En aquesta secció aniran eixint les notícies confirmades de l'àmbit educatiu amb interès en la tasca docent

- Setembre 2009. Recentment va ser publicat un article sobre l'autoritat que la Comunitat de Madrid volia infondre als docents col.locant, oh sorpresa, una tarima. Podeu veure l'article complet aquí.

- Desembre 2009. Aprovada la Llei de Llengües d'Aragó que reconeix els drets lingüístics dels aragonesos i catalanoparlants d'Aragó, i que per desgràcia atorga als ajuntaments alguna facultat que mai se'ls va haver de donar. Esperem que s'apliqui com cal i que es reconegui l'autoritat lingüística a qui la tenen: l'Acadèmia de l'Aragonés i l'Institut d'Estudis Catalans. Veure -

- Març 2010. La EVA confirma la seua adhesió al manifest per la Escola Pública.

- Setembre 2010. CALA, juntament amb Córdoba Solidaria, CONGDEX, Hegoa i Barbiana, organitza el II Encuentro de Buenas Practicas de Educaciób para el Desarrollo (EpD) que es desenvoluparà en Alburquerque (Extremadura) del 3 al 7 de desembre de 2010. La trobada està enfocada a conèixer noves experiències pràctiques de EpD que es realitzen en l'àmbit estatal, per tal de difondre què s'està fent en aquesta matèria i com estan evolucionant les accions, i intercanviar dificultats i progressos.

- Setembre 2010. Nous enllaços i recursos afegits a la secció enllaços.

- Setembre 2010. La EVA presenta al·legacions a la Carta de Drets i Debers.Quasi totes les nostres al·legacions van ser acceptades.

- Febrer 2011. Conferència de Raimundo Cuesta: Escolarización: una verdad incómoda. 17 de febrer de 2011, 17:30 (2 sesions), a la Facultat de Ciències Humanes y de la Educació.

- Març 2011. L'EVA dona suport a la convocatòria de manifestació pel 6 d'abril de 2011,per la lliure elecció de jornada en els centres educatius de tots els nivells. Podeu trobar informació, raons per a la jornada contínua i dades  aquí.

- Setembre 2011. Preocupats i indignats pels retalls públics; i especialment amb la línia de degradació de la Escola pública seguda a Madrid. Podreu vore el que ocurro a Madrid (i que es seguiex per altres llocs) si tecleeu Esperanza Aguirre educación a un buscador. Mireu la carta publicada a la prensa nacional, la qual cosa sumada a aquest document, mostra el nostre desacord amb la actual política educativa.

- Desembre 2011. Charrada de presentació i concienciació a les 18 hores a l'aula 1 de la Facultat de Educació d'Osca, edifici Valentín Carderera amb el títol "Els Moviments de Renovació Pedagògica a l'Aragó avui: Escola d'Estiu de l' Altaragó i Aula Lliure".


- Febrer 2012. Manifest per la pública.

- Febrer 2012. Firma pel manteniment de la formació contina, firma per la calitat de l'ensenyament

- Febrer 2012. XXVJornades d'Hibern.

- Maig 2012. Movilitzacions i protestes (vid. Butlletins) i subscriu-te a Marea Verde.

- Gener 2013. Ja podeu presentar els escrits per a la revista Llevame. Mireu el Butlletí de gener.

-Abril 2013. Teniu el programa de la EVA d'hivern primaveral a l'apartat EVA hivern.


Butlletins informatius des de setembre 2011.

Butlletí informatiu set11           Butlletí informatiu 19nov11     

Butlletí informatiu 5des11          Butlletí informatiu 17des11

Buttletí informatiu 30des11     Butlletí informatiu 22gen12

Butlletí informatiu 6feb12        Butlletí informatiu 7feb12 foto

Butlletí informatiu 24mar12        Butlletí informatiu 23abr12

Butlletí informatiu 6mai12          Butlletí informatiu 21mai12

Butlletí informatiu 29set12         Butlletí informatiu 30des12

Butlletí informatiu 5gen13           Butlletí informatiu 14feb13

Butlletí informatiu 7abr13         Butlletí informatiu 10jun13


PARTICIPA

- En les reunions de la Comisió Permanentquan vulgos. Escriu-nos per saber quan.

- En el correu, enviant-nos les notícies i reflexions que t'arribon. Apunta-t'hi per rebre-les.

- En la revista llEVAme, amb els teus escrits de tema educatiu, en qualsevol moment: actualitat, projectes de centre o aula, metodologies, reflexions...  

.